Veerhuis | Village Trade Center
22080
page-template-default,page,page-id-22080,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
logo op bar
Village Trade Center

Het dorp in de toekomst

Jij hebt vast ook de droom om de wereld een stukje beter achter te laten. We kunnen daar veel over praten, we kunnen actie voeren maar we kunnen het ook gewoon doen. Iedereen heeft wel eens gehoord van nieuwe economie, de deeleconomie, weconomy, etc. Maar wat houden ze precies in? Gaat dit over buren die met elkaar de tuin van de gemeente doen of samen zonnepanelen aanschaffen in de wijk?

Gaan we er de wereld mee redden? Niet met de huidige wijze van  zaken doen. We moeten zaken doen opnieuw uitvinden.

We gaan dit jaar de eerste stappen zetten om het Village Trade Center (VTC) tot een succes te maken. In bijgaande plan kun je kort lezen hoe onze eerste gedachten hierbij zijn. Aan het eind zijn ook de criteria weergegeven waaraan een VTC volgens ons moet voldoen om daadwerkelijk te kunnen bijdragen een lokale economie.

 

MEER WETEN – zelf een VTC opzetten.

Om onze ervaringen te delen willen we in oktober een miniconferentie organiseren hierover. We zullen dan de “nieuwe economie franchise formule” introduceren. Diegene die interesse heeft hierin kan zich via contact opgeven. Je wordt dan nader geïnformeerd.

 

.

BINNEN BIJ HET VILLAGE TRADE CENTRE:

In het Village Trade centre worden op lokale schaal initiatieven ontplooid op het vlak van de deeleconomie met als doel om deze ook in andere dorpen, steden en landen te gaan toepassen. Zie GEN

 

Interieurontwerpster Marlies Thomassen heeft deze boodschap vertaald naar een interieurontwerp. De ruimte heeft een uitnodigend, verbindend en lokaal karakter gekregen. Het handelscentrum heeft meerdere functies: bezoekers kunnen er (lokale) producten eten en drinken, maar ook kopen. Ook is er plaats voor lokale kunst en handgemaakte producten. Daarnaast is de ruimte flexibel, zodat deze aangepast kan worden voor activiteiten zoals workshops, bedrijfs bijeenkomsten en exposities.

Daar waar mogelijk, is gebruik gemaakt van bestaande meubels en materialen. Zo is de bar bijvoorbeeld gemaakt van oude grenen planken en zijn alle stoelen en tafels 2e hands. De ovale tafel bij de entree is een voorbeeld van circulaire economie. Het tafelblad is namelijk gemaakt van gebruikt houtafval dat opnieuw verwerkt is door circulair meubelmaker Rik Ruigrok.

Het logo van het Village Trade Centre valt direct op voor bezoekers die binnenkomen. Dit logo laat de lokale kleinschaligheid van de deeleconomie initiatieven zien en het grotere pespectief dat wordt beoogd.

De drie kasten zijn ontworpen voor 3 product categorieen: Food, Non Food en Art. Hierin worden voornamelijk lokale producten gepresenteerd. De indeling van de kasten kan aangepast worden al naar gelang de producten die gepresenteerd worden. Alle maatmeubels zijn gemaakt door Antoon van der Werf.

.

LEES PLAN OPZET