Veerhuis | De klimaattop en de bijdrage van inheemse volken.
22704
post-template-default,single,single-post,postid-22704,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

De klimaattop en de bijdrage van inheemse volken.

Het Veerhuis werkt samen met Frank Heckman, Leo van der Vlist, Pelpina en seMUel Sahureka aan een “klimaattop” voor inheemse volkeren. Zij richten het volgende schrijven aan ons en aan jou als lezer. 

Warm aanbevolen.

Beste vrienden,

Afgelopen jaar werd er op ons een beroep gedaan om mee te denken op welke wijze de Inheemse Gemeenschap het beste kon aanschuiven bij de onderhandelingen over het veranderend klimaat – COP21, Parijs, december 2015.  Men was er achter gekomen dat zij niet zozeer deel van het probleem waren, maar eerder deel uitmaakten van de oplossing.

Tachtig procent (80 %) van de laatste stukken oorspronkelijke wildernis op de planeet wordt uitstekend beheerd door Inheemse gemeenschappen. Vaak al generaties lang beschermen zij onze rivieren, bossen en land. De gebieden die ze ‘beheren’ behoren tot de gezondste, meest bio-diverse op aarde. Bovendien hebben ze uitgebreide kennis, ervaring en skills om op een adaptieve manier met veranderingen in de natuur om te gaan,  zo ook met klimaatveranderingen.

De wijze waarop de relaties met alles wat leeft wordt onderhouden, onder andere door ceremonie, het diepe contact met de natuur lijkt voor ons verloren te zijn gegaan in onze ‘westerse levensstijl’. Daar kunnen we iets mee vonden wij!

Door aan de andere kant van Parijs, parallel aan de Klimaatconferentie – COP21, een World Wisdom Gathering te houden. En daar de Oudsten, de Leiders uit de Inheemse Gemeenschappen wereldwijd, – ‘Dokters van de Aarde’ zou je ze kunnen noemen -, uit te nodigen. Met anderen oud en jong, Inheems, Europees gaan deze Wisdom Keepers op zoek naar, oplossingen voor de gehele aarde, haalbare beelden voor de toekomst. In dialoog met elkaar, tot de kern, om de vernieuwingen die overal al zichtbaar worden, te voorzien van de nodige wijsheid. Down to Earth wisdom. Hoe ziet het eruit als je het praktiseert.

Voor meer achtergrond info klik hier.

En nu mijn vraag en voorstel. Veel van deze Indigenous Leaders, uit Zuid Amerika – Colombia, Chili, Peru -, Amerika, Canada, India, Alifoeren, Molukken, Siberie, Finland, Afrika, Australie, Nieuw Zeeland hebben vaak niet de financiele middelen om de reis te bekostigen. Daar gaan wij wat aan doen, want iedereen gelooft stellig dat hun aanwezigheid in Parijs van groot belang voor ons allemaal is.

Wisdomkeepers by name; klick hier.

We gaan, en daarin bijten we zelf de spits af, Wisdom Keepers sponsoren in hun reis en verblijfkosten. Dat komt neer op zo’n € 1500,- tot € 2000,- per persoon. Wij, Leo van der Vlist, Maryan Klomp, seMUel Sahureka en ik (Frank Heckman) nemen in ieder geval ieder een ‘Elder’ voor onze rekening. Dat staat al. Bas Ambachtsheer, mede oprichter van de Embassy of the Earth en directeur van Verosol appte me net dat hij ook meedoet. Zijn comment: ‘dit is het minste wat we voor deze mensen kunnen doen, ze zijn immers al jaren voor ons aan het werk!’  ‘Ik ga dit in mijn eigen netwerk uitzetten.’

Beste mensen, wordt deelgenoot van dit spannende, misschien wel historische moment, waarin we besluiten om het leven op planeet Aarde gezond en leefbaar te maken.

Onze campagne om de World Wisdom Gathering te steunen is net een paar dagen in de lucht. Het is de meest eenvoudige manier om een bijdrage te leveren. Storten op het rekening nummer (via paypal) van het Nederlands Centrum voor Inheemse Volken betekent dat uw schenking belasting aftrekbaar is.

In navolging van Bas zou ik jullie in alle oprechtheid willen vragen om ook aan je naaste kring van 20 geïnteresseerden de eer te verlenen hier bij te horen. Geloof me het leven zal nooit meer hetzelfde zijn!  Doe je mee; klik dan hier.

Met alle respect, in vriendschap en dank namens de Wisdom Keepers,

Frank Heckman, Leo van der Vlist, Pelpina en seMUel Sahureka

indiegogo crowd funding campaign