Veerhuis | 24 november lancering UNO-box en Bronplan in Nederland.
24157
post-template-default,single,single-post,postid-24157,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

24 november lancering UNO-box en Bronplan in Nederland.

Stel je wilt een bedrijfsplan maken, die meer de relatie met natuur en mens centraal stelt.
Stel je wenst daarbij de binnenkant (het hart) van je bedrijf in relatie tot de buitenkant (structuur) in zijn verband te zien. Zou een 3D plan dan niet wat zijn.
Het Veerhuis introduceert daarvoor op 24 november de UNO-box met Bronplan.

Een grote klant zei hierover: “De begrippen aan de buitenkant kennen we en nu zie ik ze vertaald naar de binnenkant”.  Gepresenteerd aan inheemse leiders (Parijs dec. 2015)  is de reactie andersom: “De binnenkant kennen we, nu zien we het vertaald naar de buitenkant.
De Uno-box verbindt twee werelden en heeft bovendien een  tweede verdienmodel. Het heeft zijn dienst al bewezen toen Henry Mentink naar de bank stapte voor een zakelijke lening. Met de UNO-box en Bronplan wist hij hen te overtuigen. Easy.

De UNO-box is ook een klein kunstwerk en heeft magische aantrekkingskracht.  En dat niet alleen, het brengt je nieuwe inzichten die jouw idee kan verrijken en verdiepen.

Je staat daarmee steviger in de markt.
Margot Schlosser schreeft hierover: “Het zou ook zo maar kunnen dat ik wat met die door jou zo mooi geformuleerde UNO-box iets wil gaan doen met mensen in bedrijven. Heb dit jaren gedaan op mijn manier. Ben ermee gestopt omdat ik het te vermoeiend vond. Het leek toen op onbegonnen werk. Met jouw UNO-box, heb ik weer wat hoop, dat bedrijven die dit willen toch een kans maken.”

Wees welkom op 24 november van 14.00 -17.00 uur met inloop vanaf 13.30 uur

Het Programma – verzorgd door Henry en Frans-Willem:
13.30 uur inloop
14.00 – 15.00 uur uitleg UNO-box + handboek
15.00 – 15.15 pauze  thee / koffie en bio-zorgboerderij-vruchtennotencake
15.15 – 16.00 uur enkele verrijkende oefeningen
16.00 – 17.00 uur
–  Hoe gaat het verder?
–  Plannen voor lancering in de wereld.
–  Hoe kun je je eigen business opstarten met UNO-box en Bronplan?
17.00 uur Afsluitende borrel

De entree is € 45,- mocht je de UNO-box + handboek Bronplan willen kopen aan het einde van de dag, dan kost hij op die dag voor de deelnemers € 70,- ipv € 95,- ex btw.

Aanmelden via deze link onder vermelding van “UNO-box”. Je krijgt een per mail een factuur met de vraag vooraf te betalen.
Max. 20 deelnemers.

Locatie: Veerhuis, Waalbandijk 8 te Varik

 

Toelichting

Met een Business Model Canvas (BMC) heb je een tool in handen om een plan te schrijven. Stel je echter eens voor dat we alle aspecten van een BMC  op een kubus plakken en ons afvragen hoe je elk vlak kunt vertalen naar de binnenkant. Naar het hart / de bron van het bedrijf. Dit is wat de UNO-box doet en daarom ook uniek maakt. Het eerste 3D bedrijfsplan model dat we dan ook een Bronplan noemen. In de bron zit de kracht van waaruit een bedrijf energie put.

Iedereen spreekt over samenwerking; de huidige businessplannen zijn echter gebaseerd op het concurrentie denken. Dit bronplan is anders van opzet en oude woorden zijn vervangen door nieuwe. Missie/visie heten hier “bron” en het woord “eenheid” daagt uit tot kijken naar het geheel, voorbij de dualiteit. Verder is “financiën” vervangen door “energie” en productie door “natuur”. Het is even wennen, maar dat zal ook gelden voor de nieuwe economie.

De mens is het lichaam op aarde en tegelijk bezield; de mens is een spiritueel wezen. Het lichaam zit in het dagelijkse duale denken en vanuit bezieling gezien ben je één met het universum. Om dit te vertalen naar een organisatie is het beeld van een Uno-box gemaakt. .

De UNO-box nodigt uit om “out of the box” te denken

en tegelijk “in the box” te voelen.

En dat is de essentie van de UNO-box. Aan de buitenkant is het rationele / het denken te zien en aan de binnenkant de ziel / het voelen. De UNO-box daagt uit beiden te zien en als geheel in het plan te verwerken.

Deze opzet is voor het eerst gebruikt ter financiering van het Veerhuis te Varik.  Het maken ervan was een plezierige ontdekkingstocht naar de motivaties en drijfveren van hetgeen het Veerhuis  wilde realiseren. Het heeft ook zijn waarde bewezen bij een  aanvraag bij de bank voor een lening.  De bank leent overigens maar een klein deel; 2/3 is ingebracht door particulieren door middel van community funding.

 

Doel van UNO-box en Bronplan

Het doel van de UNO-box en Bronplan is om de idealen die wereldwijd gevoeld worden op een hoger plan te brengen. Of het nu als ZZP-er is of als groot concern.

Het is natuurlijk mooi om grootse idealen te hebben en die in onze dromen nog mooier te maken, De  uitvoering ervan brengt die droom tot werkelijkheid.  En de opmerking: “ja maar ik kan  geen geld krijgen voor dit mooie plan.” zal met de UNO-box benadering opgelost worden.

Voor grote(re) bedrijven die verder willen gaan dan ‘greenwashing’ zal deze wijze van planvorming nieuw licht werpen het zaken doen.

Toelichting van Henry op video – zie hier.