Veerhuis | 20 oktober – Film “Overal spullen”
24148
post-template-default,single,single-post,postid-24148,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

20 oktober – Film “Overal spullen”

Stel je besluit om je huis helemaal leeg te halen en alles in een fabriekshal op de grond te leggen. Je gaat dan je spullen tellen, sorteren en een stickertje te geven. En je vraagt dan aan een voorbijganger: “Wat voor een persoon is het die dit allemaal heeft. Je schrikt van de antwoorden. Dit is wat de filmmaker  Judith de Leeuw deed.

Documentairemaakster Judith onderzoekt in deze film haar eigen relatie met spullen. Spullen zijn handig, nodig en onvermijdelijk. Ze maken het leven makkelijker. Maar het zijn er veel en ze zijn overal: in het huis, op straat, in de zee en in ons hoofd. In hoe we denken over onszelf, over ruimte, over economie en over hoe we de maatschappij inrichten.
Een film over  dat alles al voorhanden is. En over wat je moet doen als je ontdekt dat je in het bezit bent van een smeltende ijsbeer.

Confronterende en heel mooi gemaakte film die je aangrijpt.

In het nagesprek gaan we onder andere in op onze eigen relatie met spullen, over het te veel en te weinig hebben van spullen en wat dat met je leven doet, over ons economisch denken over consumeren en hoe we hier anders over kunnen denken.

Let op: extra leuk is dat Judith zelf ook aanwezig zal zijn op deze avond!

zie hier voor de trailer

vrijdag 20 oktober 2017
Inloop: 19:00 | Aanvang: 19:30 | Einde: 21:30

Kosten: € 12,50 inclusief drinken en door Damaris begeleid gesprek na afloop.