Veerhuis | 17 november: Lancering DeelGenootschap
24130
post-template-default,single,single-post,postid-24130,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

17 november: Lancering DeelGenootschap

Je hebt idealen waar je mee aan de slag wilt; tegelijk staat het je tegen om er een structuur (stichting of coöperatie) voor op te zetten. Gedoe denk je dan. Er zijn ook mensen, die met idealen aan de slag gaan en deze juist in de structuur willen zetten en daar dan vervolgens in vastlopen. Of de notaris begrijpt het niet of je raakt zelf verstrikt in de vraag wie nu “de baas” is.
Herken je dat?
Je zoekt iets waarbij je de focus op het ideaal kunt houden en de benodigde structuur in een ‘light version’ kunt regelen.

Eindelijk is hiervoor dan de nieuwe organisatievorm waar we zo naar op zoek waren: het DeelGenootschap (DG). Ontstaan uit de samenwerking tussen het Veerhuis en Economy Transformers. Reden voor een feestelijke lancering. 17 november a.s. van 14.00 tot 17.00 uur met aansluitend borrel. Damaris en Henry organiseren dit in de vorm van een seminar. Je hoort dan de eerste ervaringen en ook wat een notaris er van denkt.

Een Deelgenootschap (DG) is in haar opzet een expressie van wie we als mens zijn. Vrij zijn als persoon om je eigen initiatieven tot realisatie te brengen. Tegelijk ook samen-werkend aan een gemeenschappelijke intentie. En invulling gevend aan gelijke rechten voor elk lid van de DG om gehoord te worden, Met een DG geef je dus een ideaal vorm in een voor jouw ideale structuur, jouw wensbeeld; bovenop / naast bestaande organisatievormen.

Het Deelgenootschap (DG) verhoudt zich respectvol tot de huidige maatschappij en waar nodig en wettelijk verplicht kan een “gewone” stichting, BV of coöperatie fungeren als veerpont van de huidige naar de wensbeeld maatschappij.

Al meerdere organisaties hebben zich gemeld om een DG te mogen vormen. We voelen dan ook dat dit een goede oplossing is voor mensen/organisatie met idealen die ondervinden dat zij hun ambities niet kwijt kunnen in de bestaande juridische structuren.

Meld je nu alvast aan.

Programma (nog in ontwikkeling):

  • Uitleg Damaris & Henry over ontstaan en opzet van het DeelGenootschap
  • Toelichting op juridische aspecten, in aanwezigheid van een of meerdere notarissen
  • DeelGenootschap voorbeelden: Veerhuis (Henry), Economy Tranformers (Damaris) en Care First (Sandra)
  • Pauze
  • Het DeelGenootschap verovert Nederland. Hoe?
  • Gesprek
  • Uitreiking Instructiemap

Als je je voor 17 oktober aanmeldt geldt een vroegboekkorting van € 25,- (€ 50,- i.p.v. € 75,-) . Dit is inclusief een instructiemap met de grondregels voor de oprichting van een DG.

Aanmelden kan via deze link o.v.v. “DG 17 november”.
Max. 30 deelnemers.