Veerhuis | STRESS IN HET BREIN EN DE EFFECTEN VAN YOGA EN MEDITATIE
23903
post-template-default,single,single-post,postid-23903,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

STRESS IN HET BREIN EN DE EFFECTEN VAN YOGA EN MEDITATIE

 

Op dinsdagavond 10 oktober (GAAT NIET DOOR)  is in Het Veerhuis in Varik een bijzondere bijeenkomst over Stress in het brein en de invloed van yoga en meditatie.

Yoga en meditatie zijn ‘in’, maar worden vaak nog verbonden met zweverigheid. Niets is minder waar. Zowel stress als de effecten van meditatie en yoga zijn pure biologie. De effecten betreffen niet alleen een betere regulering van het ‘gewone’ leven, maar helpen ook het leven op orde te krijgen na ontwrichtende levenservaringen.

Deze bijeenkomst maakt op een toegankelijke manier duidelijk hoe stress in de hersenen ontstaat, wat de gevolgen zijn en wat wij daarvan (niet) merken. Hierna volgt een schets van de effecten in de hersenen van yoga en meditatie en de effecten daarvan in het dagelijks leven. Yoga en meditatie zijn geen wondermiddelen, maar even waar is dat het velen wel helpt om hun veerkracht aanzienlijk te versterken en meer rust en ritme te vinden in deze zo prikkelrijke samenleving.

De avond wordt in vader-dochter duo verzorgd door Hans van Dam, landelijk docent en consulent hersenaandoeningen en Anne-Marije van Dam, gediplomeerd yogadocente.

 

Datum: dinsdag 10 oktober.

Plaats: Het Veerhuis, waalbandijk 8, 4064 CB Varik.

Tijd: 19.30 – 21.45 uur, met uitloop tot maximaal 22.00 uur.

Toegang: € 7,50. Aanmelding via: anne-yoga@hotmail.com

Zie ook de site van Anne of Hans 

 

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM